Ga direct naar inhoud

Cajon Workshop

Blauwe golf

Er zit bijna overal ritme in; in regen, bouwmachines, het verkeer op straat. Vrijwel iedereen hoort dit, en ontwikkelt mede daardoor een eigen gevoel voor ritme en muziek. Bij maX Music willen we deze muzikaliteit en creativiteit stimuleren met workshops zoals de Cajon Workshop.

De Cajon is een slaginstrument afkomstig uit Peru. In dit land wordt het veel gebruikt als begeleidingsinstrument bij verschillende dansen. Het woord Cajon, wat wordt uitgesproken als 'Kágòn', is afgeleid van het Spaanse woord Caja, wat kist betekent.
De cajon is eigenlijk een heel drumstel in één kist / box. Door op verschillende plaatsen van de kist te slaan kun je de verschillende geluiden van een drumstel simuleren, zoals het geluid van de snare drum en de bass drum.


maX Music biedt een Cajon Workshop voor groepen aan in twee vormen. Bij de eerste vorm zal de groep een leuke uitleg krijgen over het instrument, waarna zij, onder begeleiding van de workshopleider, zelf op het instrument leren spelen. De workshopleider zal de leerlingen op een enthousiaste manier de beginselen van het ritmes spelen aanleren.
Deze workshopvorm kan in een gewoon lokaal op de begane grond plaatsvinden, en duurt 45-90 minuten afhankelijk van uw wensen.

Workshop Cajon Bouwen & Spelen
Bij de tweede vorm zullen de deelnemers eerst zélf een cajon bouwen met materialen en gereedschappen die de workshopleider meeneemt. In het tweede deel van de workshop leren de deelnemers ritmes spelen op hun zelfgebouwde instrumenten