Ga direct naar inhoud

Light Graffiti Workshop

Blauwe golf

Op straat zie je regelmatig de resultaten van graffiti met spuitbussen verf, maar er kan ook worden getekend met licht.

Wat is Light Graffiti?
Bij Light Graffiti of Light Art 'tekenen' we met licht en dit leggen we vast met een fotocamera met lange sluitertijd. Dit kunnen we eigenlijk overal doen want er blijft niets achter in het straatbeeld of in het milieu. Natuurlijk krijgt u wel de gemaakte foto's als aandenken.
Vrijwel altijd zijn de kinderen direct onder de indruk van Light Graffiti, en mede daarom is dit een ideale manier om beeldende kunst onder hun aandacht te brengen


In de Workshop Light Graffiti van maX Music leren we een groep kinderen tekenen met licht. Eerst geven we uitleg gegeven over hoe een spiegelreflex camera werkt, en schetsen de deelnemers in groepjes een ontwerp op papier.


Vervolgens tekenen de groepjes met zaklampjes in diverse kleuren in de lucht gedurende 30 seconden in een verduisterde ruimte. Een fotocamera met een lange sluitertijd legt alleen het licht vast evenals de kinderen die lange tijd op dezelfde plek blijven.


De gemaakte foto wordt - zonder beeldbewerking- direct met een beamer op een projectiescherm getoond zodat alle deelnemers het resultaat kunnen zien.


De docenten van maX Music zijn professionele artiesten met didactische kennis en ervaring, en we selecteren ze zorgvuldig op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes met een Workshop Light Graffiti van maX Music.