Ga direct naar inhoud

Light Graffiti Workshop

Blauwe golf

Op straat zie je regelmatig de resultaten van graffiti met spuitbussen verf, maar er kan ook worden getekend met licht.

Bij Light Graffiti - ook wel Light Painting of Light Art genoemd - wordt er met licht 'getekend' hetgeen wordt vastgelegd door een fotocamera met lange sluitertijd. Dit kan overal worden uitgevoerd want er blijft geen resultaat achter in het straatbeeld of in het milieu. Wel krijgt u zelf de gemaakte foto's als aandenken. Jongeren zijn vrijwel altijd direct onder de indruk van Light Graffiti, en mede daarom is dit een ideale ingang om beeldende kunst onder hun aandacht te brengen.

In de Light Graffiti Workshop van maX Music leert een groep jongeren tekenen met licht. Eerst wordt er uitleg gegeven over de principes van de camera en schetsen de deelnemers in groepjes een ontwerp op papier. Vervolgens tekenen de groepjes met zaklampjes in diverse kleuren in de lucht gedurende 20-30 seconden in een verduisterde ruimte.

De docenten van maX Music zijn professionele artiesten met didactische kennis en ervaring, en we selecteren ze zorgvuldig op vakinhoudelijke kwaliteiten, enthousiasme en betrouwbaarheid. U bent daarom verzekerd van succes met een Workshop Light Graffiti van maX Music.