Ga direct naar inhoud

Song & Clip in 1 dag

Blauwe golf

In één dag een song of rap schrijven, opnemen met professionele apparatuur en ook nog een videoclip erbij? Dat kan toch nooit? Bij maX Music doen we het gewoon! De dag wordt verdeeld in 3 blokken.

Blok 1: Songwriting Workshop
In het eerste blok schrijven we de song. Samen met de klas bedenken we een onderwerp, en verdelen we alvast de verschillende ideeën over de nog te schrijven coupletten, refrein en eventueel bridge. Vervolgens gaan de deelnemers in groepjes uiteen en werkt elke groep aan een deel van de song. Uiteindelijk komen de groepen weer bij elkaar en voegen we de coupletten samen met het refrein en de bridge. Om tijd te winnen, kiezen we met u vooraf al een thema en een bekende melodie.

Blok 2: Lied Opnemen
Met meegebrachte professionele microfoons, draadloze koptelefoons en computer bouwen we een klaslokaal of andere ruimte om tot een professionele opname-studio. We coachen de kinderen bij het zingen, en stukje voor stukje nemen we zo de hele song op. In de pauze na dit blok maken we snel een ruwe mix van de opnames die nodig is voor het derde blok.

Blok 3: Videoclip Opnemen
Met een eerste versie van de zelfgeschreven song op een draagbare muziekspeler nemen we in het derde blok de videoclip op in en rond uw locatie. De groepjes kinderen bedenken een sketch, dans of playback act op hun deel van de song. Terwijl de ene groep wordt gefilmd, kunnen de andere groepen hun eigen stukjes voorbereiden en oefenen.

Na afloop van blok 3 zijn de kinderen klaar, en bouwt de workshopleider af. Achteraf is maX Music nog enkele dagen bezig met het bewerken en mixen van de audio en het monteren van de video. Binnen twee weken ontvangt u een professioneel resultaat dat uw organisatie en de jongeren met trots zullen kunnen presenteren, bijvoorbeeld op uw website en desgewenst via social media.