Ga direct naar inhoud

Song & Clip in 1 dag

Blauwe golf

In één dag een song of rap schrijven, opnemen met professionele apparatuur en ook nog een videoclip erbij? Dat kan toch nooit? Bij maX Music doen we het gewoon! De dag wordt verdeeld in 3 blokken.

Blok 1: Songwriting Workshop
De dag wordt verdeeld in 3 blokken met daartussen pauzes voor deelnemers. Tijdens het eerste blok schrijven we de songtekst. Klassikaal brainstormen we over het onderwerp en verdelen we alvast de verschillende ideeën over de nog te schrijven coupletten, refrein en eventueel bridge. Vervolgens gaan de deelnemers in groepjes uiteen en werkt elke groep aan een deel van de song. Aan het eind van dit eerste blok komen de groepen weer bij elkaar, voegen we de verschillende delen samen en zingen we het met iedereen even door.

Blok 2: Lied Opnemen
Met meegebrachte professionele microfoons, draadloze koptelefoons en computer bouwen we uw klaslokaal of andere ruimte om tot een opname-studio. We coachen de deelnemers bij het zingen, en stukje voor stukje nemen we zo de hele song op. In de pauze na dit blok maken we snel een ruwe mix van de opnames die nodig is voor het derde blok.

Blok 3: Videoclip Opnemen
Met een eerste versie van de zelfgeschreven song op een draagbare muziekspeler nemen we in het derde blok de videoclip op in en rond uw locatie. Elk groepje bedenkt een sketch, dans of playback act op hun zelf geschreven deel van de song. Terwijl de ene groep wordt gefilmd, kunnen de andere groepen toekijken of nog voorbereiden.

Na afloop van de opnames zijn de jongeren klaar, en bouwt de workshopleider af. Achteraf is maX Music nog enkele dagen bezig met het bewerken en mixen van de audio en het monteren van de video. Binnen twee weken ontvangt u een professioneel resultaat dat uw organisatie en de jongeren met trots zullen kunnen presenteren, bijvoorbeeld op uw website en via social media.