Ga direct naar inhoud

LICHTBENDE - KO MET DE VLO

Een lichtkunstvoorstelling met live projecties en live muziek 4+ inclusief lesmateriaal.

Blauwe golf

Naar het waargebeurde verhaal, van de hond die 18 gelukkige jaren in ons gezin woonde.

"Ko met de Vlo”, is een bizarre en spannende slapstick over een aandoenlijke zwerfhond die in een liefdevol gezin wordt opgenomen. Wat het gezin niet weet, is dat er in zijn vacht een familie vlooien verstopt zit... een terroriserende plaag voor het hele huishouden! De stemming slaat om als het kind van de familie de hond een nacht mee naar bed neemt en in de ochtend vol rode vlekken wakker wordt. Wat te doen, de hond eruit of de vlooien bestrijden? Het huis wordt grondig schoongemaakt en de vlooien op alle mogelijke manieren bestreden. Maar dat gaat niet zomaar. Een tragikomische clash van werelden. Een geestig, ietwat absurd verhaal met een verrassende afloop.

LICHTBENDE maakt ‘lichtkunstvoorstellingen’. Betoverende verhalen met muziek, beeldende kunst en theater ‘live’ voor je ogen versmolten tot animatiefilm, op een groot scherm geprojecteerd met toverlantaarns. Een unieke belevenis voor jong en oud.

Ter voorbereiding en verwerking van de voorstelling is voor de groepen 1 t/m 6 van het primair onderwijs LESMATERIAAL beschikbaar met digibord- en knutsel-opdrachten. De knutselopdrachten kunnen klassikaal of individueel worden uitgevoerd. Hierbij ontdekken de kinderen zelf de mogelijkheden van licht, schaduw en animatie. Bij de DIGIBORD opdrachten worden de leerlingen voorbereid op de voorstelling met oefeningen en informatiefilmpjes over animatie, de toverlantaarn en het vlooiencircus.
Het doel van het educatieve materiaal is om de leerlingen vooraf voor te bereiden op het kijken naar de voorstelling ‘Ko met de Vlo’ en achteraf hierop te laten reflecteren. Het lesmateriaal richt zich op drie aspecten van de voorstelling:
De inhoud: De verhaallijn en de betekenis van het verhaal. Leeraspecten: fantasie prikkelen, inlevingsvermogen, herkennen van een verhaallijn, verbeeldingskracht.
De vorm: Animatie, projecties en muziek.
De techniek: Kennis verwerven over toverlantaarns en de werking van licht, cultureel erfgoed. Sluit aan bij natuur & techniek. De TOVERLANTAARN is rond 1659 uitgevonden door de Nederlandse wetenschapper Christiaan Huygens (geschiedenis canon) en maakt onderdeel uit van het Nederlands cultureel erfgoed.