Ga direct naar inhoud

Toneelgroep Boer&Buys - Cyr.

Over onzekerheid, je anders voordoen en naaktfoto's sturen

Blauwe golf

Cyr. is een humoristische voorstelling over snappen en appen, grote buiken en kleine borsten, Franse lessen en Hollandse sixpacks, billen- of borstenmannen, onoverwinnelijk zijn en Amanda Todd...
Toneelgroep Boer&Buys proberen zonder opgeheven vinger te laten zien waarom iemand zich anders voordoet, onzeker is, naaktfoto’s van zichzelf stuurt en wat daar de gevolgen van kunnen zijn.
Cyr. is een eigentijds verhaal met een dramatisch afloop die gebaseerd is op de Franse klassieker Cyrano de Bergerac.
Cyr is onzeker over zijn te grote buik en is verliefd op Rox. Zij is onzeker over haar te kleine borsten en is verliefd op Chris. Cyr ziet slechts één manier waarop Rox hem ziet staan. Wat in een impuls zo slim leek, blijkt hun levens voorgoed te veranderen. Waar Boer&Buys duidelijk maken dat zij personages in de voorstelling spelen, verzwijgt Cyr voor Rox dat hij zich online voordoet als iemand anders.

‘…hij stuurde een foto in zijn zwembroek en toen stuurde ik een foto in bikini terug. Dat was alles…’

Boer&Buys gaan na de voorstelling in gesprek met het publiek over het handelen van de personages en de gevolgen hiervan. Tijdens dit actieve gedeelte wordt ingezoomd op de thema’s en gebeurtenissen uit de voorstelling om vervolgens uit te zoomen en na te denken over op wie jij zelf het meeste lijkt.