Ga direct naar inhoud

Move me

Een animatieworkshop in het museum

Blauwe golf

Leerlingen zetten kunstwerken in beweging tijdens Move me! Van een bestaand kunstwerk maken ze een stop motion filmpje waarin het kunstwerk tot leven komt.
In het museum krijgen de leerlingen eerst een (korte) rondleiding langs de kunstwerken. In groepjes kiezen ze een kunstwerk uit dat hen het meeste aanspreekt. Ze bekijken het kunstwerk aandachtig, maken schetsen en bedenken een scenario. Wat gaat dit kunstwerk meemaken? Hoe laat je schilderij een avontuur beleven in een animatiefilmpje?

Na het museumbezoek gaat de groep naar het Singer Atelier waar alle benodigdheden klaarstaan. De leelingen hebben veel vrijheid in het uitwerken van hun ideeën en kunnen gebruik maken van verschillende materialen: afbeeldingen van het kunstwerk, tekeningen, attributen, taal, etc.
Een introductie volgt en de leerlingen gaan aan de slag. Er wordt gefantaseerd, samengewerkt, gediscussieerd, gelachen om een te geestig verhaal, maar vooral heel hard gewerkt aan de  animatiefilmpjes. Aan het einde presenteren de groepjes kort het eindresultaat en worden de filmpjes op een groot scherm vertoond.

Dit project kan ook worden aangepast op thema's die op school aan bod komen.
Move me wordt uitgevoerd door Toonbeeld Schoolprojecten, i.s.m. Singer Laren.