Ga direct naar inhoud

Beeldgeheimen

Blauwe golf

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor leerlingen van voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs. In deze leeftijd besteden veel kinderen steeds meer tijd aan het bekijken van media en is het belangrijk dat zij leren dat niet alles wat ze zien waar hoeft te zijn en/of dat ze deze dingen juist te zien krijgen met een reden.

De workshop start met een Beeldgeheimen quiz over de verschillende vormen van beeldtaal, om inzicht te krijgen in de technieken die gebruikt worden. Daarna gaan ze in groepjes aan de slag en maken een korte video waarin ze beïnvloedingstechnieken toepassen. De leerlingen maken hun eigen storyboard en ze monteren ook zelf de video. Aan het eind van de workshop presenteren ze hun video’s aan elkaar. Zijn ze dan in staat om de beeldgeheimen te herkennen en ontrafelen?

Kinderen krijgen, door ze zelf toe te passen en ermee te spelen, inzicht in de technieken en vormen van beïnvloeding in media en zijn beter in staat deze te herkennen, waardoor ze kritischer gaan kijken naar bijvoorbeeld YouTube video’s.

Groep 7-8 | min.15, max. 30 ll. | 1.5 uur workshop, 1.5 uur experience bezoek