Ga direct naar inhoud

Voorstelling 'Chico'

Poppentheater voorstelling

Blauwe golf

Kinderboekenweek 2018 heeft als thema 'Vriendschap'. De voorstelling 'Chico' sluit hier prachtig op aan. Deze spannende en mooie voorstelling, vanuit een speciale kast met een grote oude boom, wordt helemaal op klassieke muziek gespeeld.

Bovenin de boom in zijn nest zit Chico, een piepklein sponnetje. Zijn moeder is weg en vlakbij kruipt een spin. Roepend om zijn moeder, valt Chico met nest en al uit de boom. Hij komt òp de grond en zelfs ònder de grond terecht. Chico's leven zit opeens vol spannende momenten en ontdekkingen . Gelukkig is er de grote muis en krijgt hij vriendje die hem troost, met hem speelt en Chico naar boven helpt!


Thema's: vriendschap, bang zijn en elkaar helpen.

Reacties:

Anneke en Marloes, leerkrachten Kors Breyerschool:
Wat een prachtige voorstelling! Mooie muziek; dat gaf de sfeer en emoties goed weer. Hele mooie poppen.
Het is heel duidelijk en zit supergoed in elkaar.
Er werd weinig gepraat, waardoor ik merkte dat taakzwakke leerlingen heel aandachtig waren en het goed konden begrijpen.

Leerkracht Auris, De Taalkring:
'Wat een schitterend poppentheater. Muziek was prachtig, in de sfeer van het verhaal. De kinderen hebben vanaf het begin tot eind genoten. Schitterende betrokken koppies, kijkend naar de kast, staand om bijna het verhaal/de kast in de kruipen. Ook de 'onrustige' kinderen waren tijdens dit spel rustig en aandachtig betrokken. Leuk, dat je het verhaal na afloop nog besprak met de kinderen.

Kelly en Angela, leerkrachten SBO Het Mozaïek:
Wat een mooie voorstelling. De muziek was ook erg mooi en nam de kinderen nog meer mee in het verhaal. Leuk en spannend decor, ik was nieuwsgierig. Je nam een paar momenten om de kinderen erbij te betrekken, dat was heel fijn.