Ga direct naar inhoud

Liedjes met Peter

Een klein, toegankelijk en vrolijk programma!

Blauwe golf
Aanbieder

"Liedjes met Peter" is een klein, toegankelijk en vrolijk liedjesprogramma gericht op jonge kinderen. Niks geen decor, licht of microfoons, maar voor een klein publiek, eenvoudig, direct en eerlijk. Bekende en minder bekende liedjes worden afgewisseld met liedjes van Peter-zelf of van zijn oud-collega Dirk Scheele. Maar zijn altijd gericht op: méé-doen, -zingen, -denken en -bewegen. En er wordt gelachen!

www.peterhendriks.org

Dit programma is ontstaan uit een succesvol aantal jaren gespeelde "Schakelklassen" van bibliotheek Hilversum, gericht op jonge kinderen met een taalachterstand.

Peter Hendriks is zanger, gitarist, liedjesschrijver en acteur. Met zijn liedjes zet hij kinderen van 4 tot 7 jaar (en ook volwassenen) in beweging en brengt ze op speelse wijze de liefde voor muziek en taal bij. Hij begeleidt zichzelf daarbij met gitaar en ukelele.

Peter deed de PABO. Stond voor de klas, in regulier en Speciaal Onderwijs. Daar sloegen zijn liedjes en manier van optreden enorm aan. Hij werkte lange tijd samen met Dirk Scheele en maakte een aantal solo-voorstellingen voor Impresariaat Uit de Kunst. Gewoon op school in het speellokaal, in de klas of in het theater speelde hij muziekvoorstellingen (zoals "De Tovervis", naar het sprookje van Grimm.) Hij bracht 3 CD's uit via platenmaatschappij Mirasound B.V. uit Amersfoort.

Peter geeft aan volwassenen een workshop Ukelele. Beide zijn te combineren op één dag/lokatie!