Ga direct naar inhoud

Extreem Gelijk

Een voorstelling over idealen op drift

Blauwe golf

Het plot
Drie personages wachten op de vluchteling Amjad, voor wie ze een welkomstfeestje aan het organiseren zijn. Maar tijdens het versieren en opblazen van de ballonnen, botsen de onderlinge extreme meningen op alle mogelijke manieren en loopt het nogal uit de hand...

Extreem Gelijk

Extreem Gelijk is een jongerenvoorstelling die gaat over heftige meningen en de teksten zijn geschreven door jongeren mét een pittige mening. Van ge-deradicaliseerde moslimjongeren tot PVVstemmers, van Syrische vluchtelingen tot linkse jonge hippies en nog meer jongeren met een uitgesproken mening. Deze toneelteksten worden opgevoerd door professionele theatermakers. Bekijk onze trailer voor een voorproefje van de voorstelling.


Een voorstelling mét educatie

Met heftige meningen krijgen jongeren in deze tijd meer dan ooit te maken. Gaat het niet direct over hen, dan wel over iemand die ze kennen of in de klas zit. En hoe ga je daar mee om? De voorstelling en de educatie bieden geen pasklare oplossing, maar geeft wel een richting aan het te voeren gesprek.

De educatie bij deze voorstelling bestaat uit twee lessen:

1. Een les voorafgaande aan het voorstellingsbezoek. Deze les kan door de docent zelf in de klas gegeven worden via de educatiewebsite: www.hoeextreembenjij.nl

2. In de educatie-les achteraf na de voorstelling komt een Studio52nd-docent in de klas gaan we dieper in op de volgende vragen: Hoe ga je om met hoe die ongezouten meningen over jou of “mensen zoals jij”? Kun je de weerstand en frustratie, die dit oproept, omzetten in iets anders dan je terugtrekken in slachtofferschap? Als je in een hokje wordt geduwd, hoe kun je dan toch je eigen plek claimen.