Ga direct naar inhoud

Harro van Lien - Flatkat

over vallen en weer opstaan

Blauwe golf

Vroeger was Timo een jongen die alles durfde. Een soort wilde kat. Tegenwoordig is ie meer een tamme muis. Dat is natuurlijk niet zomaar. Soms gebeurt er iets in je leven waardoor alles verandert. Voorgoed. Timo gaat niet vaak meer naar buiten en zit liever op het balkon van zijn flat. Samen met Monnamoer, de kat van de buren.

Op een dag laten de buren een mevrouw van het kattenasiel komen om de kat op te halen. Al snel heeft Timo in de gaten dat deze vrouw heel verkeerde bedoelingen heeft met Monnamoer. Maar niemand gelooft Timo. Hij zal de wilde kat in zichzelf weer terug moeten vinden en in actie moeten komen.

FLATKAT is een vertelvoorstelling. Tegen de achtergrond van een zware gebeurtenis uit het leven van een kind ontrolt een net zo spannende als hilarische voorstelling. En zoals altijd bij een productie van Harro van Lien wordt de voorstelling verteld samen met een vrachtwagentje vol personages. FLATKAT is een voorstelling over vallen en weer opstaan. Over vriendschap en vertrouwen op jezelf.

Regie: Maarten Bootsma
Spel: Harro van Lien
Tekst: Maarten Bootsma en Harro van Lien