Ga direct naar inhoud

Een wereld van papier

Een papieren knipoog naar de echte wereld

Blauwe golf

Vrolijk gekleurde vogels vliegen door het Vondelpark, vaandels vol tekeningen wapperen in een straat in Dordrecht en de hipste sokken en shirts hangen aan waslijnen in de tuin van het Museum Meermanno…

Een greep uit Een Wereld Van Papier waarin tekenaars Gerard de Bruyne en José Vingerling (Het Kleurfeest) samen met kinderen een papieren knipoog maken naar de echte wereld. Het is de verzamelnaam van tekenactiviteiten zoals: Woensdag Wasdag, Vrijdag Visdag, Vrije Vogels, Stapel Op Dieren en Podiumbeesten. Natuurlijk kan er voor elke gelegenheid iets nieuws bedacht worden. Het spelen met fantasie en werkelijkheid bij kinderen werkt aanstekelijk en geeft kleur aan de omgeving.

Recensie
‘Dankzij de uitnodigende manier van werken bezochten veel kinderen de activiteit, er gaat een natuurlijk gevoel van saamhorigheid vanuit als iedereen samen bezig is. Met Gerard en José heb je behalve twee vriendelijke, creatieve mensen een activiteit die nét dat beetje meer heeft. Wij zien ze graag nog eens terug!’ - Theater Hofpoort Coevorden – Saskia Kluwen – directeur/programmeur

Over de artiesten

José Vingerling
Tekenaar met fascinatie voor kleur. Geeft kinderen graag de ruimte om achter hun krijtje aan te gaan, te ontdekken en te leren van elkaar.

Gerard de Bruyne
Een tekenaar met veel ervaring, opgedaan in het theater. Altijd op zoek naar mogelijkheden om het tekenen heel dicht bij het publiek te brengen. En… hij kan ondersteboven tekenen!