Ga direct naar inhoud

Floris

Magische dansmusical met zingende ridders, dansende jonkvrouwen en dappere troubadours.

Blauwe golf

Floris is een echte held. Hij neemt je mee naar de tijdgeest van moedige en dappere ridders, tochten vol ontberingen en gigantische kastelen. De voorstelling is geïnspireerd op het leven van Floris V die op 12-jarige leeftijd Graaf van Holland werd en de geschiedenis is ingegaan als een echte Nederlandse ridderheld.

De gelijknamige tv-serie Floris staat veel (groot)ouders nog vers in het geheugen en wist eind jaren zestig vele kinderen aan de buis gekluisterd te houden.

Twee dansers, twee muzikanten en een goochelaar maken dit bijzondere ridderverhaal van deze belangrijke Hollandse vorst tot een modern en magisch sprookje. Een spannende en prachtige tocht vol moedige avonturen, roerige opstanden en trotse overwinningen.

http://www.plan-d.nl/voorstellingen/floris/

Het leven van Floris speelt zich af in een spannende periode uit de Nederlandse geschiedenis waarin moed en heldendom, zinloosheid van wraak, je eigen kracht vinden en je dromen waarmaken een rol spelen.

De Amerikaanse componist David Dramm heeft, geïnspireerd op het leven van ridders en de Middeleeuwen, speciaal voor deze voorstelling aansprekende muziek gecomponeerd.