Ga direct naar inhoud

BUZZ 5 - KIGOTTE

Blauwe golf

BUZZ 5 - KIGOTTE is het verhaal van de onverbeterlijke idealist Don Kigotte die samen met zijn buurman Sancho Panza ten strijde trekt tegen het onrecht in de wereld, bewerkt tot een theatrale roadmovie met poppen, projecties, objecten en een flinke dosis verbeeldingskracht.

KIGOTTE is de vijfde aflevering van ons BUZZproject. Op het schoolplein klappen we de vrachtwagen uit tot een minitheater met een tribune voor precies één klas. Op een speelvlak van twee bij twee meter voltrekken zich de grootste avonturen en het publiek zit er met zijn neus bovenop...

In een klein Spaans dorpje in de streek La Mancha woont een man die niks liever doet dan lezen. Hij leest over ridders en kastelen, jonkvrouwen, zwaarden en paarden. Hij leest zoveel verhalen, dat hij alles om zich heen vergeet. En voor je het weet, verliest hij zich in een verhaal waarvan hij zichzelf de hoofdpersoon waant; de dolende ridder Don Kigotte. Hij strikt zijn buurman Sancho Panza en benoemt hem tot zijn schildknaap. Samen trekken ze de wijde wereld in op zoek naar het grote avontuur.

----

Don Quichot en Sancho Panza belichamen de spanning in de menselijke aard: idealistisch of rationeel, visionair of conformistisch, gek of niet? Is het leven ernst of een grap? Willen we af en toe Don Kigotte zijn of liever Sancho? De leerlingen leren dat iedereen de wereld anders ziet en leren zich te verplaatsen in een ander. Bovendien zien ze dat je door je dromen te volgen, ver kunt komen.

Voorafgaand aan de voorstelling ontvangt iedere bezoeker een BUZZkrant in de klas. Deze krant op tabloid formaat staat boordenvol informatie, opdrachten en interessante wetenswaardigheden over de tijd waarin de voorstelling zich afspeelt. Een digitale versie van de krant vind je hier