Ga direct naar inhoud

Kinderboekenboekenweek 2019: Op de step in een luchtballon

Voorstelling gekoppeld aan het thema van de Kinderboekenweek

Blauwe golf

De Kinderboekenweek 2019 loopt van 2 oktober t/m 13 oktober 2018. De voorstellingen zijn te boeken op 16 september t/m 25 oktober. Daarna het hele jaar te boeken als themavoorstelling of gewoon omdat het leuk is. Op de step in een luchtballon

Thema: Reis mee - Allemaal instappen!

Over voertuigen in boeken

Reizen is natuurlijk geweldig, maar de manier waarop je reist, maakt het extra spannend. Zo ook voor wereldreiziger Danny. Hij vertelt over zijn ervaringen in de lucht, op de grond en over zee. De geweldige momenten, de gevaarlijke situaties en vooral de rare momenten. Bijvoorbeeld als je niet weet hoe de luchtballon werkt als je er mee vliegt. Waar is dat derde wiel voor? En welk pak trek je aan voor een ruimtereis? Want hij wil ook nog graag reizen met een raket.

Hij vertelt over de rare voertuigen waar hij mee heeft gereisd en de voertuigen waar hij nog mee wilt reizen. Hij vertelt het niet alleen, maar beleeft zijn avonturen nog een keer op het podium. We zien de voertuigen, de rare ervaringen en vreemde types die hem de rare voertuigen wilden aansmeren. En hoeveel mensen passen er in een... Eh, gaat hij dat echt proberen?

Om uit te zoeken hoe alle voertuigen werken, heeft Danny hulp nodig. Wie rijdt er mee op de motor, of helpt met de problemen in de luchtballon? De kinderen worden uitgedaagd om oplossingen te bedenken en wellicht een nieuwe manier van reizen te bedenken. Uiteraard haalt hij ook ideeën uit boeken. Een nieuw verhaal, een nieuw decor en heel veel leuke momenten. In de voorstellingen worden boeken gebruikt uit de kerntitels. We kunnen niet vooraf melden welke. Deze worden op het laatste moment verwerkt.

Wilt u zeker zijn van een boeking? Boek dan nu. Wilt u niet elke dag besteden aan de Kinderboekenweek? Maak er 4 of 5 weken van. Dan zijn alle knutsels op tijd af zonder te moeten haasten en andere vakken hoeven niet ingekort te worden.

Werk samen met buurscholen. U deelt dan de kosten als er gebruik wordt gemaakt van 1 locatie op 1 dag.

Geschikt voor de groepen 1 t/m 8. Leerzaam, humor en meer. Een interactieve voorstelling waarin iedereen wordt uitgenodigd mee te denken en te doen. Met licht, geluid en een decor reist Peter Sterke met deze voorstelling door Nederland. Buiten Nederland in overleg.

Veel scholen verlengen de Kinderboekenweek en maken er een maand van om niet te veel in 10 dagen te proppen. Laat herfstvakantie? Scholen met een late herfstvakantie verlengen de Kinderboekenweek tot aan de herfstvakantie. Ook bibliotheken trekken het thema vaak nog door in de herfstvakantie. Voor al deze weken kunt u deze voorstelling boeken.

Afgelopen jaren speelde Peter 6 weken lang voorstellingen in het thema van de Kinderboekenweek van Groningen tot Maastricht, Vlissingen tot Leeuwarden en Amsterdam tot Enschede. Kortom overal in Nederland. Op verzoek speelt hij ook in België en op Nederlandstalige scholen in Duitsland. Geschikt voor theaters, bibliotheken en basisscholen. De voorstelling is te spelen op grote en kleine podia en in kleine en grote ruimtes. Geschikt voor elk onderwijs. Ieder jaar speelt Peter Sterke een nieuwe voorstelling in het thema van de Kinderboekenweek.