Ga direct naar inhoud

De Toneelmakerij | EET JE BORD LEEG (4+)

kleuterkomedie met vliegende groenten

Blauwe golf

De ene dag houdt Jip veel van worteltjes, de volgende dag zijn worteltjes het goorste wat er bestaat. Soms alleen maar aardappels, dan weer alleen maar rijst. En - ieuw - wat zijn die groene dingetjes in de saus? De ouders van Jip zijn ten einde raad. Geschreeuw, gekrijs en getier en zelfs borden dampende derrie, vliegend door de lucht.
’s Avonds heeft Jip de mooiste dromen. Over rappende roti, een pittig pompoentje, swingende pannenkoeken en zingende aardbeien. En over papa en mama, die, als ze niet heel snel normaal gaan doen, in de gehaktmolen belanden. Daar kan je vast hele lekkere hamburgers van bakken. Of balletjes voor in de soep. En moet je eens opletten hoe er dan zal worden gesmuld…
Eet je bord leeg is een bitterzoete komedie met druilerige doperwtjes, slijmerige slablaadjes, sponzige spruiten en spaghetti om van te spugen. Een heerlijk hapje voor fijnproevers van 4 tot 104.

Educatie > Sparren met spruitjes
Kinderen nemen hun vieste groente mee naar school. Ze wekken hem tot leven door deze groente een gezicht te geven en ze starten voorzichtig een gesprek. Want wat kan die spruit er nou eigenlijk aan doen dat hij bitter is?

PROJECT IN HUIS (28jan t/m 7feb 2020)
Kom een ochtend of middag met de klas naar de Toneelmakerij. Daar transformeren wij ons pand tot een voedselmarkt, waar we de tango dansen met een avocado en kung-fu-skills uitoefenen op levende paprika’s. We delen tips en trucs om onze ouders zo te manipuleren dat we ons bord nooit meer leeg hoeven te eten en sluiten vriendschap met onze voedselnachtmerrie.

INFORMATIE EN BOEKINGEN
Daan de Groot
daan@toneelmakerij.nl
020-5226078