Ga direct naar inhoud

De Toneelmakerij | AGE OF RAGE (14+)

Het kwaad kan ook een Primark t-shirt en blonde krulletjes dragen

Blauwe golf

Er zit een meisje in een politiecel. Ze heeft - vindt ze zelf- nauwelijks iets gedaan, maar toch is ze naar de grond gewerkt, opgepakt en vastgezet. Terwijl: ze liet alleen maar zien dat ze boos is. Want ze heeft duizend redenen om boos te zijn, te beginnen met dat ze een meisje is. Ze is boos omdat je tegenwoordig bijzonder moet zijn. Omdat je ‘fierce’ en ‘independent’ moet zijn. Maar hoe kan je dat allemaal zijn vanuit een nieuwbouwwijk in Gouda met een witte vader en een witte moeder?
Age of Rage gaat over de modder die we naar elkaar gooien omdat we van elkaar verschillen. Over dat we ons land in groepen verdelen: mannen, vrouwen, zwart en wit, links en rechts, millennials en babyboomers. Over dat we graag bij een groepje willen horen. En over meisjes, want die horen niet boos te zijn.

EDUCATIE > KLAAGMUUR
We worden steeds sneller boos, maar waarom eigenlijk? En leidt het ergens toe? Alle leerlingen krijgen voor de voorstelling een abonnement op een YouTube-kanaal waarmee ze een inkijkje krijgen in andermans woede. Met de voorstelling reist een Klaagmuur mee waarop je de woede van een ander ziet en waar je je eigen ongenoegen kan uiten.

WORKSHOP
Op aanvraag geven wij een actieve spelworkshop waarin we alle vormen van woede onderzoeken. We transformeren van passieve agressieveling tot een schreeuwende borderliner tot een hysterische huiler tegen de achtergrond van een alledaagse situatie. Hoe reken je passief agressief je boodschappen af? Via spelopdrachten komen we uiteindelijk bij onze eigen woede uit. Waar word jij boos van en hoe uit je dit?

INFORMATIE EN BOEKINGEN
Daan de Groot
daan@toneelmakerij.nl
020-5226078