Ga direct naar inhoud

De Toneelmakerij | HAMLET (12+)

“THERE IS SOMETHING ROTTEN IN THE CITY OF AMSTERDAM’’

Blauwe golf

Iedereen in de buurt heeft respect voor de vader van Hamlet. Maar Hamlet zelf is voor de meeste inwoners een onbekende. Op de dag dat hij thuiskomt van een verblijf in het buitenland wordt zijn vader op straat doodgeschoten. Hamlet overleeft de aanslag maar net. Zijn vriend Horatio vertelt hem dat de buurt is veranderd. Het is er gewelddadiger, grimmiger. Wat is er van zijn oude vrienden geworden? En hoe moet Hamlet omgaan met de druk nu iedereen van hem verwacht dat hij de plek van zijn vader inneemt? In heel korte tijd moet Hamlet zien te veranderen. Maar hij wil trouw aan zichzelf blijven. Hoe doe je dat? En welke prijs betaal je daarvoor?
Hamlet zoekt zich een weg in de grote stad waar niks meer vanzelfsprekend lijkt. Oude waarden worden weggegooid en iedereen gaat voor het snelle succes. Een voorstelling geïnspireerd op de actualiteit van de snel transformerende stad en haar opgroeiende inwoners.

EDUCATIE > TO BE OR NOT TO BE
We maken urban poetry van de ongeschreven regels waar we ons aan moeten houden; de verwachtingen van ouders, gebruiken op straat en do’s en don’ts bij vrienden. Wie zijn wij ten opzichte van alles wat er van ons verwacht wordt?

WORKSHOP
Op de dag van de workshop is er een pop-up shisha lounge gebouwd in de school; een punt van rust in de hectische, steeds veranderende stad. Hier vindt een stoomcursus chillen plaats, die ons bestand maakt tegen de stress waarmee we moeten dealen.
Dan laten we de dilemma’s waar Hamlet tegenaan loopt in ons om gaan en met de poëtische taal van Shakespeare stellen wij ons de ultieme vraag ‘to be or not to be’.

INFORMATIE EN BOEKINGEN
Daan de Groot
daan@toneelmakerij.nl
020-5226078