Ga direct naar inhoud

De Toneelmakerij | OUTLAW (12+)

Life is no Nintendo game where everybody gets the same chances

Blauwe golf

Tony zit op een bankje ergens in de stad, al een dag en een nacht en een dag. Hij heeft geld in zijn zak, veel geld en dat geld is niet van hem. Hij ziet mensen lopen, maar die kijken niet naar hem. Het is net alsof hij is verdwenen.
Hij denkt aan zijn zusje dat wil paardrijden, de wasmachine die stuk is, zijn baas die schreeuwt en zijn vader die weg is. En hij denkt aan het geld in zijn zak. Het geld waar hij iets mee moet. Want Tony heeft het allang door: geld maakt geld en armoede maakt boos. Maar hoe je iets verandert, daar komt hij niet uit.
De vrouw die naast hem komt zitten, kent het gevoel te verdwijnen. Misschien bestaat ze al niet meer. Ze stelt zich voor als de onbelangrijke bijrol en praat met Tony tot hij weer in beweging kan komen.
Outlaw is een soulvolle klassenvoorstelling over een jongen die genoeg reden heeft om te stelen maar geen crimineel wil zijn.

EDUCATIE > HOW TO BECOME A MILJONAIR
Voor de voorstelling onderzoeken leerlingen in panels wanneer je arm bent in een rijk land als Nederland. In de workshop direct na afloop van de voorstelling spelen we het spel HOW TO BECOME A MILLIONAIRE. Een spel met één winnaar die met een dikke portemonnee de klas verlaat. De rest blijft blut achter. Na een snelle nulmeting, kunnen we aan de slag. Hoe rijk ben je nu? Hoe belangrijk is geld voor jou? Is ‘living dangerously’ je motto of speel jij liever op safe? Wat betekent jouw rijkdom eigenlijk voor de financiële situatie van je klasgenoten? En hoe ver ben jij bereid te gaan om dit spel te winnen?

INFORMATIE EN BOEKINGEN
Daan de Groot
daan@toneelmakerij.nl
020-5226078