Ga direct naar inhoud

Coronaproof - Wakker! - Theatergroep Fien

Gezelschap was genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2016 waarmee hun voorstelling 'Hoeveel zou de wereld wegen?' door de kinderjury uitgeroepen werd tot één van de vijf beste jeugdvoorstellingen van het jaar.

Blauwe golf

Het is nacht en iedereen slaapt. Maar achter de gordijnen in een hoog flatgebouw branden bedlampjes. Zonder dat ze het van elkaar weten, liggen alle bewoners wakker.

Een harig zwart monster dat bang is voor het meisje dat elke nacht boven hem in bed kruipt. Meneer Dujardin is 103 en is zó blij dat hij er niet van kan slapen. Hij leeft al zóóó lang, dat hij denkt dat hij misschien wel onsterfelijk is. En Sofie vraagt zich af of de laatste Dodo van zichzelf wist dat hij de allerlaatste was. Buurman Thomas zou het liefst de hele dag met zijn buurman Erik willen kussen. Ze slapen al in een enorm bed, al staat er nog een muurtje tussen.

Ondertussen springt er een poes van balkon naar balkon, ze denkt dat ze van niemand is. Maar stiekem woont ze eigenlijk bij iedereen.

‘Wakker!’ is een liedjesvoorstelling van Theatergroep Fien over piekeren en wakker liggen. Over dromen met je ogen open en zin hebben in de volgende dag.

Deze van oorsprong duovoorstelling gaat nu solo, zodat die voor zowel speler als kijkers, op veilige wijze alsnog kan spelen!