Ga direct naar inhoud

Lesmateriaal Sing Song

Blauwe golf

Eye biedt lesmateriaal voor groep 7 en 8 (PO) en voor klas 1 en 2 (VO): een leerkrachtenhandleiding met een toelichting op het lespakket en gesprekstips en kijktips, schermen voor het digibord met toegankelijke opdrachten en met werkbladen om te printen voor de leerlingen. De werkvormen zijn gevarieerd. Het lesmateriaal is flexibel te gebruiken. Afhankelijk van de beschikbare tijd voor en na het filmkijken, kun je kiezen uit afgebakende onderdelen of ze verdelen over meerdere lessen.
Muziek speelt in bijna iedere film een belangrijke rol, maar een muziekfilm of musical is een genre apart, in Sing Song doeltreffend gesitueerd rond een talentenjacht voor jongeren. Muziek speelt ook een belangrijke rol voor jongeren bij de ontwikkeling van de identiteit. Dit komt samen in het lesmateriaal bij de thema’s muziekfilm en identiteit/herkomst en de eigentijdse opdrachten.

Bij de film zijn ook opdrachten te vinden in de lesmethode Avonturen in het donker. Laat je leerlingen de opdracht Fotoverhaal doen uit het thema ‘Verhaal en montage’. Je vindt deze bij groep 7/8, maar hij is ook geschikt voor het voortgezet onderwijs klas 1 en 2. Deze opdracht sluit mooi aan bij Sing Song. Ga naar Avonturen in het donker.

Meer info: https://kijk-goed.eyefilm.nl/films/sing-song