Ga direct naar inhoud

Droomfeest

Een online te bekijken voorstelling over kiezen wat je wil en weten wat je kiest

Blauwe golfHelena gaat een groot feest geven. Het moet heel leuk worden.
Oké. Wel of geen ballonnen? Welke muziek? Wat moet ze aan? En dan de hapjes. Lies eet geen vlees, Herman mag van zijn ouders niets met suiker, Mia vindt groente en fruit vies, terwijl Hibah juist super gezond eet. En dan heb je nog Philip, die alleen eten wil uit landen waar ze aardig zijn voor elkaar. Lastig!
En wie gaat ze uitnodigen? Lies natuurlijk, haar andere vrienden … en Dem. Dem is eigenlijk heel leuk. Maar als Dem komt, blijft Lies weg. En een feest zonder Lies is absoluut niet cool. Dan kun je net zo goed geen feest geven.
Helena komt er niet uit en vlucht weg Ze komt in een bos. De bewoners van het bos hebben ook moeite met kiezen. Misschien kunnen de bosbewoners en Helena elkaar helpen? 

De video-film DROOMFEEST is een bewerking van MIDZOMERNACHTDROOM van William Shakespeare, 
De film is op school in twee versies te bekijken: voor iedereen vanaf 9 jaar, en voor iedereen vanaf 4 jaar.

Voor kinderen vanaf 9 jaar ligt de nadruk bij de keuzes maken rond liefde en seksualiteit. Volg je je hart of loop je achter de anderen aan? Helena is misschien wel verliefd op een meisje. Wat doe je als je daar achter komt?
Voor kinderen vanaf 4 jaar gaat het over keuzes rond vriendschap. Hoe kies je vrienden, en speelt de mening van anderen daarbij een rol?