Ga direct naar inhoud

Blozen voor beginners

Voorstelling over puberen, vriendschap, seksualiteit en liefde voor groep 6/7/8

Blauwe golf

Blozen voor beginners | Op alle scholen in Nederland wordt seksuele vorming gegeven. Over het algemeen is dit vooral gericht op voorlichting. Laten we zeggen: het technische gedeelte. De voorstelling Blozen voor beginners gaat vooral over het sociaal-emotionele deel.

Blozen voor beginners volgt 3 basisscholieren aan het begin van de puberteit. Daan, Kim en Fleur zijn op zoek naar zichzelf, de liefde en hun grenzen. De eerste kus, een veranderd lichaam, verliefdheid, een vriendje dat het per What’s app uitmaakt, verliefd worden op de broer van je beste vriendin en alles wat er nog meer bij puberen komt kijken. Thema’s die aan bod komen: vriendschap, liefde, seksuele diversiteit, puberen, seksualiteit, verkering, verliefd zijn en een veranderend lichaam.

Na de voorstelling is er een interactief nagesprek onder leiding van de acteurs. Zij worden hier intensief in getraind. Daardoor zijn ze goed in het creëren van een veilige sfeer zodat iedereen mee kan praten over deze spannende onderwerpen.

De voorstelling Blozen voor beginners en het interactieve nagesprek zijn een fijne basis om aan te kunnen refereren in de lessen seksuele vorming.