Ga direct naar inhoud

iSocial VO

voorstelling over internet en sociale media voor 12+

Blauwe golf

iSocial | Het leven van jongeren speelt zich voor een steeds groter deel online af. Deze steeds veranderende online wereld is voor de gemiddelde volwassene nauwelijks bij te benen. Maar hoe worden jongeren hier wegwijs in?

De voorstelling iSocial volgt Naomi, Nick en Femke, 3 middelbare scholieren die hun weg proberen te vinden in de wereld van Internet en Social Media. Wat zet je er wel op en wat absoluut niet? Wat is veilig? Hoe weet je of iemand echt is? Wat doe je als je moeder een gênante kinderfoto van jou online zet? Al deze vragen komen voorbij in de voorstelling iSocial.

Na de voorstelling is er een interactief nagesprek. De acteurs zijn dan gespreksleiders. Zij worden hier intensief in getraind. Daardoor zijn ze goed in het creëren van een veilige sfeer, waarin iedereen de ruimte krijgt om deel te nemen aan een eerlijk en open gesprek over deze constant veranderende onderwerpen.

Thema’s die aan bod komen zijn: privacy, cyberpesten, online do’s en dont’s, sexting, online identiteit en alles wat verder bij deze online wereld hoort.

De voorstelling iSocial en het interactieve nagesprek zijn een fijne basis om aan te kunnen refereren in de lessen Mediawijsheid.