Ga direct naar inhoud

Close

12+ voorstelling over liefde, seks en seksualiteit

Blauwe golf

CLOSE | Op alle scholen in Nederland wordt seksuele vorming gegeven. Over het algemeen is dit vooral gericht op voorlichting. Laten we zeggen: het technische gedeelte. De voorstelling Close gaat vooral over het sociaal-emotionele deel.

Close is een voorstelling over 4 middelbare scholieren. Jill, Jacco, Lars en Floortje zijn op zoek naar zichzelf, de liefde, seksualiteit en hun grenzen. Close zit vol herkenbare situaties: de eerste date, de eerste zoen, verliefd worden, verkering hebben en de eerste keer… en wanneer ben je daar klaar voor? Thema’s die ook aan bod komen: seksuele diversiteit, loverboys, lovergirls, seks op internet en groepsdruk.

Na de voorstelling is er een interactief nagesprek. De acteurs van Theatergroep Zwerm zijn dan gespreksleiders. Zij worden hier intensief in getraind. Daardoor zijn ze goed in het creëren van een veilige sfeer, zodat iedereen de ruimte krijgt om deel te nemen aan een eerlijk en open gesprek over deze spannende onderwerpen.

De voorstelling Close en het interactieve nagesprek zijn een fijne basis om aan te kunnen refereren in de lessen seksuele vorming.