Ga direct naar inhoud

Anders Kijken

Interactieve rondleiding op maat

Blauwe golf

Tijdens een interactieve rondleiding, gebaseerd op de methode Visible Thinking, worden leerlingen middels prikkelende doordenkvragen en creatieve kijk-, doe- en tekenopdrachten uitgedaagd om beter naar kunst te kijken en daar zelf betekenis aan te geven. Zo maken leerlingen op een toegankelijke en inspirerende manier kennis met kunstbeschouwing en oefenen ze 21e eeuwse vaardigheden als samenwerken, communiceren, kritisch kijken en denken, creatief denken en perspectief nemen. Uiteraard aangepast aan de leeftijd van de kinderen en, indien gewenst, op maat (zie hieronder).Zeer geschikt voor tijdens de introductieweek of ter introductie van een thema op school.

OP MAAT

Kunst kan je als geen ander op een andere manier doen laten kijken naar thema's, onderwerpen en/of vaardigheden waar je op school mee bezig bent. We kunnen deze interactieve rondleiding aanpassen op onderwerpen, thema's en (21e eeuwse) vaardigheden waar de klas mee bezig is. Bijvoorbeeld mode, identiteit, reizen, dieren, water, duurzaamheid, vroeger, vriendschap, seizoenen etc.Het museum denkt graag mee over hoe je hier in de klas en in het museum mee om kunt gaan. We komen ook graag langs op school voor overleg.

ZELFSTANDIG

In de foyer hangen 18 'Anders Kijken' kaarten. Kaarten met creatieve teken-, kijk- en doordenk opdrachten om beter en anders naar kunst te kijken. Deze kun je ook zelfstandig (zonder rondleiding) doen. Een zelfstandig bezoek is gratis. Wel even van tevoren aanmelden.

Meer informatie of reserveren?

Stuur een mail naar onderwijs@museumalkmaar.nl of kijk op www.stedelijkmuseumalkmaar.nl.

Het is ook mogelijk om via de website van bureau CultuurPrimair een reservering te maken.