Ga direct naar inhoud

Landschapschilderen met de kunstenaar

Leren kijken, perspectief tekenen en mengen van kleuren in het werk.

Blauwe golf

In deze workshop neemt de kunstenaar als voorbeeld wat van zijn eigen werk mee en verteld hoe hij het landschap heeft geschilderd. Ook worden er afbeeldingen getoond van verschillende schilderijen in verschillende kunststijlen en hierover wordt gecommuniceerd met de leerlingen. Er is een korte introductie over het perspectieftekenen.

De leerlingen kiezen dan een afbeelding van een landschap die ze gaan vertalen naar een klein schilderij. We gaan leren werken met kleuren mengen op het schilderij zelf en het leren vereenvoudigen van een afbeelding. De leerlingen leren dus goed te kijken naar een afbeelding. De kunstenaarl legt uit wat de leerlingen moeten doen en welke stappen ze gaan bewandelen om uiteindelijk een fantastisch landschap te creëren. We leren hoe je verf kan mengen op papier en tijdens het schilderen zelf ipv de verf eerst te mengen in een bakje wat een verbluffend artistiek resultaat geeft!!
Een leuke krachtige leerzame les om te leren kijken, mengen van kleuren in het werk en om een afbeelding eenvoudig om te zetten naar een eigen schilderij.