Ga direct naar inhoud

Bart en Maarten - Het jaar van de man

Cabaret voor pubers

Blauwe golf

Bart & Maarten leggen de moderne jongen onder de loep, mét al zijn gevoelens en onzekerheden. Want hoe kan het dat we, twee jaar sinds #metoo, nog steeds vasthouden aan onze oude gedragspatronen? Jongens, we moeten aan de slag.

We leren jongens van kleins af aan dat ze stoer en sterk moeten zijn, maar het is tijd om afstand te doen van die traditionele sekserollen. Ben jij als jongen stoer genoeg om ook kwetsbaar te durven zijn? Je onzekerheden te omarmen? Wat maakt hem nu een echte jongen en wat maakt haar nu een echt meisje? Doet dat er eigenlijk wel toe?

De visie van de samenleving op gender verandert in een rap tempo, maar hoe zit dat als je net bezig bent met je eigen identiteit te ontdekken?

In de cabaretvoorstelling Het jaar van de man - jongens, aan de slag! onderzoeken we de ruimte om in deze moderne tijd jezelf te kunnen zijn, zonder de opgelegde rolpatronen.

Bart & Maarten maakten de voorstelling Het jaar van de man voor volwassenen en werden daarmee winnaar van de Publieksprijs op het Café Theater Festival 2019 in Utrecht. Speciaal voor pubers is er een 13+ versie gemaakt waarin op humoristische wijze rolpatronen en de relatie tussen de jongens en de meiden op het schoolplein onder de loep worden genomen. Een frisse en respectvolle blik naar de ander.