Ga direct naar inhoud

Bovenste knoopje open - Tijd zat

Cabaret over nieuwsgierigheid, intimiteit en onze verbinding met de aarde

Blauwe golfAls bijna-schoolverlater heb je de precieze leeftijd waarop je jezelf geen kind meer kunt noemen, maar ook nog veel te jong bent om er één te krijgen. De leeftijd waarop je jezelf afvraagt: wie ben ik in deze wereld? Je kijkt naar je ouders. Je kijkt naar het kind dat je vroeger was. Je kijkt naar de wereld en hoe die toch langzaamaan naar de filistijnen lijkt te gaan.

Tijd Zat is een muzikale cabaretvoorstelling over de snel draaiende en soms zeer harde en individualistische wereld waarin bijna-schoolverlaters zich steeds meer en meer begeven. Bovenste Knoopje Open wil met deze voorstelling jongeren inspireren en hun blik verruimen. Op humoristische en scherpe wijze willen zij een ode geven aan een intieme samenleving van mens en natuur.

"Tijd Zat is een opbeurend programma dat zorgvuldig is uitgedacht en thematisch goed in elkaar steekt. De nieuwe generatie is verantwoordelijk voor de volgende. Dat betekent zorgen voor je planeet, zorgen voor je kinderen en ondertussen zorgen voor jezelf. Deze twee zorgzame mannen adresseren alle vragen waar hun tijdgenoten het antwoord maar nauwelijks weten te formuleren. Bovenste Knoopje Open luidt met Tijd Zat een nieuw tijdperk in voor de geëngageerde cabaretier." Theaterkrant - Keuze van de Criticus