Ga direct naar inhoud

Kunst warming-up

Thuisopdracht #1 10 x snel schetsen -

Blauwe golf

Kunstplatform 37PK is tijdelijk gesloten i.v.m. het coronavirus. In deze periode zullen we een aantal thuisopdrachten uitbrengen zodat leerlingen van het voortgezet onderwijs vanuit huis zich toch verder kunnen verdiepen in hedendaagse kunst, hun fantasie en ideeën trainen en creatief actief blijven.

We starten met een warming-up waarbij het draait om ideeën snel te verzinnen en die uit te werken in een schets binnen 1 minuut.

Je krijgt steeds twee of drie afbeeldingen van voorwerpen te zien die je moet combineren of vermengen in je schets. Let op: het gaat er niet om hoe mooi je schets wordt maar juist om de ideeën en combinaties die je verzint.

Na een minuut hoor je een alarm en komt de volgende combinatie in beeld.

Er komen in totaal 10 verschillende combinaties voorbij.

We zijn erg benieuwd naar de resultaten, wil je ze delen? Tag ons op social media of mail ze door naar educatie37pk@gmail.com.

Aan het eind van de hele opdracht zie je kunstwerken van een hedendaagse kunstenaars. Deze werken waren onze inspiratie voor de combinatie van de verschillende afbeeldingen.

Je zult zien dat bijna alle kunstwerken objecten gebruiken die je zelf ook in huis hebt staan. Je kunt na deze opdracht doorgaan door zelf nieuwe combinaties te maken van dingen die je thuis vindt. En als je helemaal los wilt gaan dan dagen wij je uit om je mooiste schets uit te werken tot een sculptuur! Gebruik hiervoor bijvoorbeeld karton, (hete)lijm, plakband, gekleurd papier en/of plastic restmateriaal. Tevreden over het resultaat? Stuur ons een foto! Mail: educatie37PK@gmail.com