Ga direct naar inhoud

Filmproject - alternatief eindmusical groep 8

Alternatief eindmusical groep 8

Blauwe golf

Door de coronacrisis wordt het maken van de eindmusical en het spelen voor een groot publiek lastig. De Theaterfabrique heeft daarom een filmscript geschreven wat vanuit huis of school opgenomen kan worden. Het publiek kijkt vanuit huis of in kleine groepjes op school naar de afsluiter van groep 8.

Het stappenplan
1. Alle kinderen krijgen een instructievideo te zien. In deze video wordt er meer verteld over het script, de werkwijze en geven wij tips over het acteren voor een camera. Wij leggen in de video uit hoe de filmpjes opgestuurd moeten worden.
2. De verdeling van de rollen gaat in overleg met de leerkracht. Kinderen die zich niet prettig voelen bij acteren worden op een andere manier betrokken bij het project. Zij ontwerpen bijvoorbeeld de poster of schilderen een decor wat wij later in de eindfilm verwerken.
3. Iedereen gaat thuis of op school aan de slag met filmen. Aan het eind van het verhaal zit een eindlied wat vanuit huis ingezongen kan worden of gezamenlijk op school.
4. In het filmscript staan regieaanwijzingen en tips om de scene zo leuk, mooi of spannend mogelijk te maken.
5. De Theaterfabrique verzamelt alle fragmenten en vervolgens gaat een editor aan de slag om hier een mooie, grappige, ontroerende en bijzondere eindfilm van te maken.
6. De klas kijkt de eindfilm op een online première moment samen of later in het schooljaar “live” op school. Het overige publiek kan in kleine groepjes de film komen bekijken op school of kijkt de film thuis.