Ga direct naar inhoud

Coronaproof - Hemd van het live!

Dé online talkshow voor kinderen, de 1,5 meter-editie

Blauwe golf

Wat moet je doen als je de wereld en het nieuws om je heen beter wilt begrijpen? Er over praten! Iets wat volwassenen maar al te graag doen in talkshows.

Theatermakers Marienke van Terheijden en Yuri Disseldorp, samen De Hete Brij, komen met hun eigen variant: een live talkshow voor kinderen, waarin met veel humor en interactie de actualiteiten worden besproken. Een relativerende, leerzame en grappige voorstelling over het nieuws, voor kinderen. Juist in deze tijd, waarin we vaak meer vragen hebben dan antwoorden.

Talkshowhost Marei en haar maatje televisiekok Chef Koek nemen van achter hun desk het publiek mee langs items, stellingen, tafelgasten, reportages, autocue bloopers, opdrachten en vragen. Vaak absurd, soms een beetje gek maar altijd actueel. De kinderen worden aan het lachen gemaakt, aan het denken gezet en aan het woord gelaten. Het hele journaal passeert in drie kwartier de revue. En dan hebben we het nog niet eens over de verliefdheid van Marei voor Chef Koek en de zinderende talkshow finale!

Online voorstelling op maat

‘Hemd van je live!’ is ontstaan in de lockdown anno april 2020 als online voorstelling om vervolgens door te gaan als online kanaal én live voorstelling. In de voorstelling ontvangen Chef Koek en Marei hun gasten live via hun ‘talkshow screen’ en natuurlijk ter plekke. Met de kinderen, hun eregasten, bespreken ze het nieuws én vinden ze nieuwe manieren om ernaar te kijken.

‘Hemd van je live’ kan ook nog steeds in de online variant worden geboekt. Verder leent de show zich zeer goed voor andere thema’s en kan dus aangepast worden op themaweken. Én er is een extra lespakket te bestellen met video’s en bijhorend lesmateriaal voor scholen en andere educatieve doeleinden.

Theater online is een nieuw concept en zal misschien vragen bij u oproepen, maar het is eigenlijk heel simpel; de klas logt in op de afgesproken tijd, zet de webcam en het beeldscherm aan en voila…daar zijn de acteurs live in de klas!

Wij kijken ernaar uit om (digitaal) uw klaslokaal binnen te stappen.