Ga direct naar inhoud

Coronaproof - Piraten van kamer 16

Ga mee op avontuur in deze humoristische en muzikale familievoorstelling!

Blauwe golf

Ahoi, Landrotten en Zeeschuimers! Heer Otto komt, na het succes van ‘Boer Boris’ en ‘Ridder Florian’, met een gloednieuw theateravontuur: ‘De Piraten van kamer 16’!

Er zit een piratenfamilie in hotel Zeezucht! Piraten in een 5-sterren hotel?! Voor piraat Pep is het één grote ontdekkingstocht. Hij heeft nog nooit een eigen kamer gehad of met mes en vork gegeten. Lisa, de dochter van de hoteleigenaar, valt ook van de ene verbazing in de andere. Het altijd keurige hotel staat door de piraten volledig op zijn kop. Opeens wordt er gedanst in de lobby en door de gangen klinken zeemansliederen. Zoiets leuks heeft Lisa nog nooit meegemaakt!

De hotelgasten zijn het er absoluut niet mee eens. Zij komen hier voor hun rust. Alles moet precies zo blijven zoals het was. Piraten horen hier niet! Moeten Pep en Lisa afscheid nemen van elkaar?

De Piraten van kamer 16 is vormgegeven als carrouseltheater. In deze vorm kunnen per ronde 3 groepen tegelijkertijd worden bediend. De spelers van Heer Otto verdelen zich over de 3 groepen en spelen drie rondes. Een ronde bestaat uit een theatrale vertelling: in een kwartier krijgt in iedere groep één deel van het verhaal te horen. Na 15 minuten rouleren de spelers. Zo ziet elke groep in ongeveer 3 kwartier dus 2 acteurs en 1 muzikant. Op deze manier ziet het hele publiek tóch de volwaardige voorstelling – helemaal coronaproof!


Wij zijn operationeel en handelen coronabewust, volgens de richtlijnen van het RIVM. Wanneer een school of organisatie ondanks de maatregelen toch 3 groepen tegelijkertijd wil bedienen dan is de Theatercarrousel een gepast alternatief. Uiteraard met de muzikaliteit, beeldende en fysieke speelsheid, humor en interactie die iedereen van ons gewend is.