Ga direct naar inhoud

Dagproject - Kunst- TG Onder het Buro & Tessa & Olivier

Een absurde, abstracte, artistieke, symbolische, gelaagde en metafysische voorstelling voor kinderen vanaf vier jaar en hun ouders. Hoewel die laatsten het waarschijnlijk helemaal niet gaan begrijpen.

Blauwe golf

Wat als je in al die lijnen, kleuren, gekriebel en gekras een olifant ziet, maar je komt erachter dat jij de enige bent? Je ouders zien een huis. Je broertje ziet een wereldbol. Je vriendje ziet niks, alleen wat strepen. Wat als jij het prachtig vindt maar je zus het dus heel lelijk noemt?

Hoe kan dat? Je ziet toch allemaal hetzelfde? Wie heeft er dan gelijk? Of misschien kijken jullie niet goed. Want wat als je scheel kijkt, het schilderij schudt, het op zijn kop houdt, op je eigen kop gaat staan, met één oog kijkt. Wat zie je dan? Kan iets mooi en lelijk zijn, tegelijkertijd?

Wees gerust, hier zijn Tessa & Olivier en zij komen je van al je vragen verlossen! Tessa & Olivier weten namelijk alles over kunst. Tessa en Olivier zijn Kunst. Of nee, Tessa en Olivier spelen kunst. Of nee, Tessa en Olivier kliederen heel veel en vinden het mooi! Of mooi? Nee. Ze vinden het kunst, dus is het dat vanaf nu!

‘Kunst’ is een ode aan de vrijheid, fantasie en creativiteit van kinderen. Een voorstelling waarmee we laten voelen dat we allemaal verschillend tegen kunst én de wereld aankijken.

Te boeken als voorstelling of als dagproject.