Ga direct naar inhoud

Dagproject - Het grote pietenfeest

We vieren zo graag feest en in één dag met de hele school een voorstelling maken is één van de leukste manieren om dat te doen!

Blauwe golf

Sinterklaas en zijn Pieten staan klaar om alle kinderen te overladen met prachtige cadeaus en snoepgoed. Maar net als ieder jaar heeft de Sint dit jaar weer een groot probleem: hij heeft veel te weinig Pieten!
Tijdens Het Grote Pietenfeest krijgen alle kinderen de kans om voor een dag een echte Piet te zijn. Het is een win-win situatie: jij voelt je een echte Piet en Sinterklaas heeft deze feestelijke dag een heleboel extra pieten.

Aan het einde van de dag geven de kinderen een spetterende voorstelling waar de Sint zelf misschien ook wel bij aanwezig is…*

Het Grote Pietenfeest is een feest voor de hele school. Een team van docenten neemt de school over en werkt met alle kinderen aan een voorstelling. Deze spelen we aan het eind van de dag voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers, zussen en alle andere geïnteresseerden..
Van kleuters tot groep 8; allen staan op het podium te schitteren! De school ontvangt voorafgaand aan de projectdag een uitgebreid informatiepakket. Daarin staat wat elke klas doet op de dag , welke kostuums meegebracht moeten worden en welke knutselopdracht ze krijgen. Aan elk puntje is gedacht en samen maken we een dag om nooit te vergeten!

NB: wij kiezen ervoor om Piet neutraal te houden. Het is aan de school om aan te geven of hij zwart, wit of gekleurd moet zijn.

*Sinterklaas kan aanwezig zijn bij de voorstelling maar let op: hij komt alleen als je er speciaal om vraagt!