Ga direct naar inhoud

Anti - TG Mangrove

Na het succes van ‘Atalanta’ en ‘Feeks’ bewerkt Mangrove weer een klassieker tot een herkenbare en humoristische voorstelling met veel interactie en bekende pophits in een nieuw jasje.

Blauwe golf

Vier acteurs vertellen het verhaal van Antigone, een meisje uit een Griekse tragedie. Antigone wil naar niemand luisteren. Niet naar haar oom Kreon, die de nieuwe koning is. Niet naar haar zusje en zelfs niet naar haar verloofde. Maar naar wie moet je luisteren als allebei je broers gedood zijn en je alleen de broer mag begraven die vóór de koning vocht? Antigone en Kreon staan lijnrecht tegenover elkaar. Zij wil haar broers begraven en hij wil dat ze naar hem luistert en de wet gehoorzaamt. En om haar daartoe te dwingen, gaat hij heel ver.

De acteurs hebben allemaal een verschillende mening over de keuzes van Antigone en ook bij hen loopt de spanning hoog op.

‘Anti’ is een dynamische en humoristische voorstelling over macht, gelijkheid tussen man en vrouw en rechtvaardigheid. Met bekende hits van powervrouwen in een nieuw jasje.