Ga direct naar inhoud

Hercules - TG De Nachtdieren

Een spannende familievoorstelling vol met humor en muziek over de grootste held der helden! Hercules, de man der mannen!

Blauwe golf

Hercules: de knapste, stoerste, slimste halfgod die ooit op de aarde rondliep! Maar wanneer ben je een echte ‘man’ of een ‘held’? Wanneer ben je een echt mooi persoon? En hoe word je die held die je stiekem altijd al geweest bent?

Wanneer oppergod Zeus de realitywedstrijd ‘Op Zoek Naar Herakles’ organiseert, hoort Hercules van zijn adoptieouders dat hij de zoon is waar de oppergod naar op zoek is. Voor de klungelige en onzekere Hercules is dit het beste wat hem kan overkomen. Als hij de zoon is van de oppergod, betekent het dat hij iemand is! Dat hij ertoe doet! Hij geeft zich op voor de wedstrijd en hoopt door een hereniging met zijn vader eindelijk de persoon te worden waar hij al zijn hele leven naar op zoek is.

Wanneer Zeus de jongen ziet, is hij echter bepaald niet onder de indruk. Hercules voldoet in zijn ogen in de verste verte niet aan het plaatje van een Griekse held. Toch mag hij meedoen aan de wedstrijd. Het publiek moet ook wat te lachen hebben, vindt Zeus, want dat is goed voor de kijkcijfers.

Een spannende Griekse mythe over identiteit, acceptatie en zelfbeeld; thema’s die in een tijd waarin social media je continu confronteren met het beeld dat anderen van je hebben, super actueel zijn.