Ga direct naar inhoud

Filosoferen met Kunst

'filosoferen met beelden'

Blauwe golf

Filosoferen met kunst daagt iedereen uit om beter te kijken, te reflecteren, eigen en andermans ideeën te verkennen. Intensief waarnemen is zowel voorwaarde als gevolg. Filosoferen met kunst nodigt uit om op een eigen manier van kunst te genieten en het opent mogelijkheden voor een actieve verwerking.

In 2004 kwam Herman Tibosch, toen educator van het Kröller-Müller Museum op het idee voor een filosofische wandelroute in de beeldentuin. In samenwerking met Marja van Rossum werd het plan verder uitgewerkt, met als resultaat de uitgave van Filosoferen met beelden. Dit fraai vormgegeven lespakket met vragen en opdrachten die aanzetten tot een ontmoeting met kunst is nu ook aangepast op De Nollen: zelf kijken, doen en nadenken.

Deze workshop zal plaatsvinden tijdens de maand van de filosofie, daarom gaan we ook aan de slag met het thema van 2021; 'De Natuur Was Hier'. Het fijne is dat er veel verschillende manieren zijn om filosofie op te pakken. Didactisch zijn er oneindig veel mogelijkheden, veel meer dan alleen een kringgesprek!