Ga direct naar inhoud

Odysseus!

Spannende jongerenvoorstelling met live percussie

Blauwe golf

Odysseus!

(scroll voor meer foto's naar onderaan deze pagina!)

Beschrijving: In een dynamische voorsteling waarin de personages elkaar razendsnel afwisselen, voeren de spelers het publiek mee in de omzwervingen van Odysseus die uit alle macht probeert om terug te keren naar zijn geliefde op het eiland Ithaka, maar daarin wordt tegengewerkt door Poseidon. In deze voorstelling staat de liefde centraal.

Thema: Bestaat de ware liefde? En zo ja, is die de moeite waard om er 20 jaar op te wachten?

Het verhaal: Odysseus is al 10 jaar onderweg als de voorstelling begint. Nu wil hij terug naar zijn grote liefde, zijn vrouw Penelope, en zijn zoon die hij voor het laatst heeft gezien toen hij nog maar een baby was. Athene gelooft in hun liefde en probeert hem te helpen om weer thuis te komen, maar Poseidon werkt hem juist tegen, omdat Odysseus het oog van zijn zoon de cycloop heeft uitgestoken. Zo raakt Odysseus steeds verder van huis en wordt hij een speelbal van de goden. Als hij dan ook nog in de armen van de verleidelijke godin Calypso belandt dreigt hij zijn grote liefde bijna te vergeten...

Over de voorstelling: De mythische figuren van de Griekse goden worden op een humoristische manier gespeeld met verwijzingen naar onze tijd. Het publiek kan zich in deze toegankelijke voorstelling makkelijk identificeren met de mensen die aan de grillen van de goden zijn overgeleverd, maar desondanks toch hun hart proberen te volgen.

De dynamische scenes, de afwisselende muziek en het spannende verhaal zorgen samen voor een bruisende voorstelling, die de leerlingen een levendig beeld geeft van de avonturen van Odysseus en de wereld van de goden.

Spel: Alice Ruijters en Ton van Noppen

Muziek:De voorstelling wordt begeleid door percussionist Marc Spee, die daarvoor ook alle muziek componeerde. 

Vereisten zaal: Een podium is niet nodig.

Licht: De zaal hoeft niet echt verduidterd te worden. Wij nemen zelf een theaterlamp mee als aanvulling op het aanwezige daglicht.

Geluid: Wij nemen zelf een geluidsinstallatie mee en gebruiken onze eigen zendmicrofoons als het nodig is.

Prijzen:

1 voorstelling voor max. 50 leerlingen: 650 euro

1 voorstelling voor 50 tot 70 leerlingen: 700

1 voorstelling voor max. ongeveer 100 leerlingen: 750 euro

2 voorstellingen op een dag voor max. 50 leerlingen per voorstelling: 850 euro

2 voorstellingen op een dag voor max. ongeveer 100 leerlingen per voorstelling: 950 euro

Prijzen zijn exclusief reiskosten 0,25 per kilometer vanaf Amsterdam

De voorstelling is geschikt voor leerlingen van de middelbare school en voor groep 8 van de basisschool en eigenlijk voor iedereen vanaf ongeveer 11 jaar.