Ga direct naar inhoud

Inpakken en wegwezen

Een voorstelling voor iedereen vanaf 9 jaar over de verhalen en de dromen van mensen die hun land ontvluchten

Blauwe golf

Het begon met vluchten uit Rusland. Het kon niet anders. Tevje moest weg uit het dorp waar hij al zijn hele leven woonde. Met een reusachtig schip is hij vanuit Rotterdam op weg naar Amerika. Tevje is niet de enige passagier. Aan boord zijn heel veel vluchtelingen die een nieuw leven willen opbouwen in Amerika. Ze delen herinneringen aan hun oude wereld. Aan de muziek, dansen en gebruiken die onderdeel waren van hun oude leven. Maar ze fantaseren ook hoe geweldig het leven in de ‘nieuwe wereld’ gaat worden.
De voorstelling eindigt met de aankomst van het schip in de haven van New York.

De voorstelling is een vervolg op de verhalen over Tevje de melkboer van Sjolem Aleichem. Deze verhalen vormden eerder de bron voor de musical Anatevka.

Inpakken en wegwezen is een ‘meespeelvoorstelling’. Dit houdt in dat het publiek tijdens de voorstelling mee kan doen. Scholen ontvangen vooraf educatief materiaal. Hiermee kunnen leerlingen meespeel-opdrachten voorbereiden. Een deel van het meespelen gebeurt echter spontaan tijdens de voorstelling.
Het educatief materiaal bestaat uit een PowerPoint met materiaal om voor en na de voorstelling te gebruiken: achtergrondinformatie, filmpjes en informatie over het meespelen.