Ga direct naar inhoud

Tropenmuseum

Amsterdam

Het Tropenmuseum staat nationaal en internationaal bekend als een vooraanstaand antropologisch museum. Met zijn volkenkundige en artistieke collectie bevordert het de kennis van en wisselwerking tussen culturen.
Het museum van het Koninklijk Instituut voor de Tropen biedt beleving en ervaring voor een breed en divers publiek, versterkt historisch inzicht in en waardering voor culturele diversiteit. Ook is het museum internationaal actief in het kader van cultuur en ontwikkeling en vervult het een rol in het onderwijs. Een museum vertelt vele verhalen. Het Tropenmuseum in Amsterdam vertelt verhalen over niet-westerse culturen. Met duizenden voorwerpen, in tijdelijke en vaste tentoonstellingen bevordert het Tropenmuseum daarmee de kennis van en wisselwerking tussen culturen. De geschiedenis van het Tropenmuseum vormt zélf een verhaal van culturele verandering. De manier waarop de initiatiefnemers eind 19e eeuw naar ?de tropen? keken, wat zij ervan wilden tonen en hoe wij dat een eeuw later doen, laat een fascinerende ontwikkeling zien.

Openingstijden

Dagelijks van 10 tot 17 uur. 5, 24 en 31 december van 10 tot 15 uur. Gesloten op 1 januari, 30 april, 5 mei en 25 december.

Aanbieders in de buurt

MC Theater

Amsterdam