Ga direct naar inhoud

Schuilkerk De Hoop

Diemen

Schuilkerk De Hoop
Achter de eenvoudige, karakteristieke gevel gaat een rijk en licht interieur schuil. De Hoop in Diemen is de enige overgebleven plattelandsschuilkerk in de omgeving van Amsterdam.

De Hoop is gebouwd in 1786-1787 en is tot 1910 als kerk in gebruik gebleven. Vervolgens gebruikten de katholieke Diemenaren het gebouw als verenigingsgebouw, opslagruimte en orgelschool. In 1990 ging de voormalige schuilkerk door brand grotendeels verloren. Dankzij de inzet van velen is het monumentale gebouw van sloop gered en in 1996-1997 door Stadsherstel gerestaureerd.

Dit bijzonder sfeervolle kerkje wordt verhuurd voor onder meer diners, recepties, presentaties, condoleances, workshops, huwelijksvoltrekkingen en concerten. Het gebouw is uitgerust met alle moderne faciliteiten voor een geslaagd evenement. Het interieur is rijk gedecoreerd, waarbij de oorspronkelijke uitstraling is teruggebracht. De restauratie is dan ook beloond met een Europa Nostra Award voor het behoud van cultureel erfgoed.

Schuilkerk De Hoop is alle dagen van de week te huur. De kerk ligt vlakbij de ringweg van Amsterdam, waar tevens parkeergelegenheid is.

Aanbieders in de buurt

Cantorij Monnickendam

Broek in Waterland