Ga direct naar inhoud

Zangvereniging De Drieban


Ons koor wordt gevormd door ongeveer 30 sopranen, 10 tenoren, 10 bassen en 30 alten. Er zijn diverse leden met veel koor-ervaring, en er wordt serieus gerepeteerd. Maar ook bij het Driebankoor staat voorop dat de muzikale aspiraties gelijk op moeten lopen met gezelligheid.

Repertoire
Het Driebankoor heeft in de afgelopen jaren meerdere succesvolle projecten gepresenteerd, zoals het "Tom Parker project"- waarin de Young Messiah en andere door Tom Parker gearrangeerde muziek is uitgevoerd-, het project met het thema "Music around the World" - waarin een mix van volkse en klassieke muziek naar voren werd gebracht. In 2010 herdachten we ons 40 jarig zangjubileum met als hoogtepunt het "Stabat Mater" van Karl Jenkins.
Zo nu en dan hebben we de kans om met buitenlandse gezelschappen te zingen, zoals met het vocaal ensemble RimChor uit Sint Petersburg.
Ook hebben we in samenwerking met Theaterschool Joost van Eijck-Art uit Grootebroek gezamenlijk concert gepresenteerd met populaire hedendaagse musicalsongs uit o.a. Les Miserables, Cats, Oliver, Chess, Miss Saigon, Phantom of the Opera, Aida ... Het was werkelijk een zeer geslaagd project.


Dirigent
Sedert 2006 is Jan Verhoef de dirigent. Hij weet het koor op een bijzondere wijze te motiveren. Er wordt regelmatig een deel van de avond gewerkt met een repetitor of begeleider, en er wordt veel aandacht besteed aan koorscholing. Bij onze concerten wordt vaak een professioneel begeleidingsorkest ingehuurd om de uitvoering meer glans te geven en het publiek te binden.


Repetities
De repetities zijn op de woensdagavond in het Dorpshuis aan het Twijver te Venhuizen, aanvang 19.30 uur.

Aanbieders in de buurt