Ga direct naar inhoud

Muziekvereniging Winnubst

Den Helder

Winnubst werd in 1900 in Den Helder als RK-Harmonieorkest van de RK-Volksbond opgericht. De naam Winnubst is de naam van een bekende kerkcomponist en organist die ook voor de RK-Volksbond componeerde. De ouders van de componist J.H.P. Winnubst kwamen uit Den Helder. De vereniging opereerde de 1e helft van de vorige eeuw als een harmonieorkest dat tevens acte de présence gaf bij festiviteiten op straat. Vanuit deze activiteiten kwamen in de jaren zestig de drumband en de majorettes voort. Deze onderdelen van de vereniging hebben, vanwege veranderende interesses van de jeugd door de jaren heen, de concurrentiestrijd met het overige verenigingsleven niet doorstaan en zijn in de negentiger jaren opgedoekt. Hiermee viel een basis weg die zorgde voor aanwas van jonge (drumband)leden die doorstroomden naar een plek in het Harmonieorkest. Reden genoeg voor het toenmalige bestuur om de koers van de vereniging te herzien en aan te passen aan de veranderende omstandigheden.

Deze koerswijziging heeft geleid tot de huidige en bewezen solide structuur van de vereniging. De kern van Winnubst wordt nog altijd gevormd door het Harmonieorkest. Dit orkest wordt gevormd door gevorderde amateurmusici. Daarbij zijn het Brugorkest en het Startersorkest gekomen. Na een basisopleiding, waarin Winnubst samenwerkt met de Helderse muziekschool Triade, volgt orkestscholing in het Startersorkest. De volgende stap is dan het Brugorkest. In dit orkest worden de gevorderde leerlingen voor voorbereid op het hoogste doel, het spelen in het Harmonieorkest.

Naast de genoemde orkesten bestaat de vereniging verder uit Bigband Frankie Goes To... en Multiblaaskapel de Knorhanen.

Bezoekt u ook eens onze website: www.winnubst.nl

Openingstijden

Repetitie tijden:

Harmonieorkest Maandag 19.45 - 22.00 uur
Brugorkest Maandag 18.30 - 19.30 uur
Startersorkest Donderdag 18.30 - 19.30 uur
Bigband Vrijdag 20.00 - 22.30 uur

Let op! Vanwege de repetitie van De Knorhanen, repeteert de bigband één keer per maand op een andere locatie. Email naar bigband@winnubst-muziek.nl voor meer info!

Aanbieders in de buurt