Ga direct naar inhoud

Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vrienschap

Haarlem

Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang & Vriendschap is het langst bestaande mannenkoor in Nederland met een rijke historie.

Het koor bestaat momenteel uit ongeveer 70 zingende leden, die goed verdeeld zijn over de vier stemgroepen. Onder leiding van onze dirigent Arno Vree repeteren we elke maandagavond. Het koor is niet verbonden aan een religieuze of politieke stroming en brengt een breed repertoire; middeleeuwse muziek wordt afgewisseld met musicalnummers en alles wat daar tussen zit.
In Haarlem en omgeving treden we regelmatig op. Jaarlijks is er één groot optreden, meestal in de Philharmonie. Vaste optredens zijn daarnaast de Dodenherdenking in de Bavo op 4 mei en deelname aan het Korenlint op de open Monumentendagen. Ook verlenen we medewerking aan evenementen en kerkdiensten. Het koor treedt ook in het buitenland op, recentelijk in Osnabrück, Gent en Brugge. In de afgelopen jaren waren er reizen naar Berlijn, waar we in de Kammermusiksaal van de Berliner Philharmoniker optraden, Istanboel en Angers (Frankrijk).

Het koor heeft een eigen gebouw in de Jansstraat, direct om de hoek van de Grote Markt. Er is een actief verenigingsleven met tal van activiteiten door en voor de leden. Wij houden met het verenigingsblad leden en belangstellenden regelmatig op de hoogte van alles wat er rondom het koor speelt.

Aanbieders in de buurt