Ga direct naar inhoud

Drafcentrum Alkmaar

Alkmaar

Drafcentrum Alkmaar
U hoort het geluid van de hoeven die zich afzetten in het rulle zand. De stem van de speaker slaat over van enthousiasme. U kijkt naar uw wedticket en ziet dat het paard dat u heeft gespeeld, het peloton op sleeptouw neemt. Van achteruit wordt de aanval ingezet. Met een harde kreet probeert u uw paard de beslissende aanmoediging te geven. Het werkt. Uw paard passeert met een neusje voorsprong als eerste de finish. Uw vrienden en familie springen van blijdschap om uw nek. De toon voor de dag is gezet.

Het is het ultieme gevoel op Drafcentrum Alkmaar. U bestudeert het programma, vraagt om u heen naar tips en zet wat eurootjes in; spanning gegarandeerd! Op het Drafcentrum Alkmaar is de afstand tussen publiek en deelnemers bijzonder klein. Het geeft u het gevoel dat u zelf meedoet aan de koers. Uiteraard kunt u ook meer afstand nemen. In 2010 zijn de faciliteiten van het Drafcentrum volledig gerenoveerd. Neem plaats op de sfeervolle tribune of verkies een plekje boven in het restaurant van waaruit u een prachtig overzicht heeft over de baan. Ook beneden in de totohal is het goed toeven. U vindt hier een snackbar en comfortabele zitplaatsen bij een bar. Het is dé plek om bij te komen na een spannende koers en u voor te bereiden op de volgende confrontatie tussen de paarden. Uiteraard kunt u hier ook uw weddenschap plaatsen. Heeft u even geen zin om naar buiten te gaan? De televisieschermen houden u wel op de hoogte.

De meetings staan doorgaans gepland op maandagavond. De eerste start is om 18.20 uur. De meest bijzondere koersdagen vinden plaats op zondagmiddag (Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag). Het ‘startvrij’ klinkt vanaf 13.30 uur. Het jaarlijkse hoogtepunt is de 4,5 kilometer, de langste draverij van Europa!

Heeft u alleen aan de ‘grote’ paarden niet genoeg? Kies dan voor een meeting met minidraverijen. De toekomstige generatie pikeurs komt daar aan de start met hun pony’s. Een bijzonder fraai gezicht! Klik hier voor de koerskalender met alle evenementen en minidraverijen.

Aanbieders in de buurt

Expo72

Alkmaar