Ga direct naar inhoud

Het Koeienhuis

Benningbroek

Wagyu-boerderij Het Koeienhuis in Benningbroek is fokker van 100% Wagyu-koeien. ‘Wagyu’ betekent Japanse koe. Wij, Klaas en Wendy Vlaar, zijn hier 11 jaar geleden, naast het houden van zwartbont melkvee, mee begonnen. Inmiddels is onze kudde Wagyu-koeien uitgegroeid tot meer dan dieren en daarmee zijn we de grootste Wagyu-boerderij van Nederland.
In de zomer lopen de Wagyu’s buiten in het land, samen met hun kalfjes. Dit is een prachtig gezicht, waar menig fietser en wandelaar even voor stopt om dit te aanschouwen. In de winter lopen de Wagyu-koeien in De Koeientuin. Deze bijzondere vrijloopstal is speciaal voor de Wagyu’s gebouwd, zodat de volwassen runderen en hun kalfjes heerlijk vrij rond kunnen lopen tussen de fruitbomen.
Het Wagyu-vlees wordt geroemd om zijn bijzondere smaak en gezonde eigenschappen. Het fraai gemarmerde malse vlees zit vol onverzadigde, dus gezonde vetten. Doordat het vlees zoveel smaak heeft van zichzelf, heeft het niet veel nodig. Een bijzonder ingrediënt dus, dat niet mag ontbreken in de keuken.
In onze winkel verkopen wij ons Wagyu-vlees, waaronder biefstuk, stoofvlees, entrecote, rib-eye,burgers, carpaccio en nog veel meer. Het vlees is diepgevroren, waardoor u zelf kunt bepalen wanneer u dit wilt nuttigen.
Naast de verkoop van vlees verzorgen wij (bezoek)arrangementen, waarbij u een uitgebreide rondleiding kunt combineren met wat eten en drinken in De Koeientuin.
Kijk voor meer informatie op onze website: www.hetkoeienhuis.nl
Openingstijden:
Iedere zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur.
Verder zijn we op afspraak geopend. Bel of mail gerust.

Het Koeienhuis
Klaas Vlaar en Wendy Louter-Vlaar
Dr. de Vriesstraat 10
1654 JT Benningbroek
T: 0229-591259
M: 06-20390998
E: Wagyu@hetkoeienhuis.nl
W: www.hetkoeienhuis.nl

Openingstijden

Iedere zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.
Verder zijn we op afspraak geopend. Bel of mail gerust.

Aanbieders in de buurt

Camping Broekerhaven

Camping Broekerhaven

Bovenkarspel