Ga direct naar inhoud

Basisprogramma: Rondje Kasteel en Vesting, VO

Blauwe golf

Het Muiderslot heeft nieuwe routes ontwikkeld voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Het basisprogramma bestaat nu uit vijf onderdelen: Torenroute, Ridderroute, Valkenier, Waterschild, en Tuinen. De leerlingen richten zich meer op de bouwkundige details en de geschiedenis van het Muiderslot in de middeleeuwen. Ook komen zij achter de verschillende motieven voor de moord op graaf Floris V in 1296. Zij luisteren naar een historielied in oud-Nederlands over de rokkenjager Floris. Tot slot van de Ridderroute trekken scholieren graag ten strijde te paard in een steekspel tussen twee ridders.

N.B.: Sinds 1 januari 2016 is het basisprogramma uitgebreid met de Rondleiding Gouden Eeuw. Hieraan zijn geen extra kosten meer verbonden.

Een bezoek aan het Muiderslot laat zich goed combineren met een projectmatige aanpak op school. Over mogelijk onderwerpen/thema's die zich hiervoor lenen, kunt u contact opnemen met de educatief medewerker van het Muiderslot, Ida Schuurman, T 0294-256262, ida.schuurman@muiderslot.nl